Kirkolliskokousedustaja Hannu Hoskonen: ” Suomessa on käynnissä syrjäseutujen alasajo! Sama suuntaus näkyy ortodoksisessa kirkossa.”

Hannu Hoskonen
Kirkolliskokousedustaja Hannu Hoskonen (Photo: Aristarkos Sirviö)

”Hallituksen tavoitteena on ajaa alas syrjäseutujen palvelut. Sote-uudistus on susi lampaan vaatteissa. Rahat ja niiden mukana valta siirretään suunniteltuihin erityisvastuualueisiin (erva).”

Hallinnon keskittäminen suuriin alueellisiin yksiköihin vie Hannu Hoskosen mukaan elinvoiman maaseudulta. Samankaltaista kehitystä hän on huomannut myös Suomen ortodoksisessa kirkossa.

”Väkimäärältään pienen kirkon jäsenet elävät levällään ympäri Suomen. Tässä tilanteessa oman seurakunnan toiminnat korostuvat. Jos päätösvalta viedään suuriin yksiköihin, johtaa se pienten seurakuntien näivettymiseen. Kirkko on nähtävä kokonaisuutena”, vaatii Hoskonen.

Hoskonen edellyttää kirkon päätöksentekijöiltä avarakatseisuutta ja seurakuntien itsemääräämisoikeuden kunnioittamista.

Haastattelussa Hannu Hoskonen pohtii muun muassa tiukassa taloudellisessa tilanteessa elävien seurakuntien yhteistoiminnan edellytyksiä, kirkon hallinnon uudistamista ja piispojen merkitystä ortodoksisessa kirkossa. Euroopan Unionin liittovaltiokehitys ja Saksan taloudellinen valta Euroopassa huolestuttaa Hannu Hoskosta.

Ilomantsilainen Hannu Hoskonen on pitkän linjan poliitikko. Hän oli Suomen Keskustan kansanedustajana vuodesta 2003 vuoteen 2011 ja edusti Pohjois-Karjalan vaalipiiriä. Nykyään hän on Ilomantsin kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja ja ortodoksisen seurakunnanvaltuuston varapuheenjohtaja. Ortodoksisen kirkon kirkolliskokousedustajaksi hänet valittiin Karjalan hiippakunnasta viime vuonna.

Hannu Hoskosen haastattelu kokonaisuudessa julkaistaan Simeon ja Hanna –verkkolehdessä lähiaikoina.

Aristarkos Sirviö

Lue haastattelu tästä (Napsauta tekstiä)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s