Esittelyssä: Il Iivo – joensuulaisnuorten yhteinen sävel

Viime kesänä Joensuun ortodoksisen seurakunnan kristinoppileireillä syntyi kuoro, joka sai tuttavallisesti nimekseen Il Iivo. (Kirkkoherra tuskin on pannut pahakseen viittausta Il Divo -pop-yhtyeeseen, jonka nuoret laulajamiehet ovat eri puolilta maailmaa.) Kuusi laulutaitoista leirinohjaajaa ja kanttoriopiskelija Joakim Pietarinen löysivät toisensa leiri leirin jälkeen laulamasta yhdessä, ja näin yhteinen sävel löytyi. Kesän jälkeen nuoret ovat jatkaneet tiivistä harjoittelua yhdessä. Kuoro on jo ehtinyt laulaa useissa jumalanpalveluksissa ja toimituksissa, ja onpa konserttiesiintymisiäkin jo ollut.

Lauluryhä Il Iivo
Il Iivo 

”Kaikki ovat innostuneesti mukana kuorossa, ja omistautumista tämä harrastus vaatiikin”, kertoo 18-vuotias kuorolainen, Eino Issakainen, yksi kuoron laulajista ONL:n Nuoren ääni -blogissa.

Joensuun seurakunnan tulevaisuudenuskosta todistaa se, että seurakunnan 120-vuotisjuhlan liturgiaan valittiin laulamaan juuri Il Iivo. Mikäpä olisi hienompi kannustin nuorille laulajille!

Tämän vuoden alussa Pietarinen siirtyi Helsingin ortodoksisen seurakunnan nuorisokanttorin sijaiseksi, ja kuoroa ryhtyi johtamaan Larissa Qvintus, joka niinikään opiskelee kanttoriksi Joensuun yliopistossa. Kuoron laulajistokin on kasvanut kahdeksaan.

Nostan hattua Il Iivolle, kanttoreille Pietariselle ja Qvintukselle, sekä Joensuun seurakunnalle! On upeaa, että innokkaille nuorille laulajille tarjotaan osaava johtaja, puitteet laulamiselle, sekä vastuullisia esiintymistilanteita. Tällaisten kokemusten kautta saamme laulajia kirkollemme tulevaisuudessakin.

 

Oheiselta videolta voi katsoa Il Iivon esiintymisen Joensuun seurakuntasalissa:

0:26               Bortnjanskij: Nouskoon minun rukoukseni (tytöt)

4:27               Ippolitov-Ivanov: I antifoni

6:38               Sidoroff: Totisesti on kohtuullista

8:20               Gvozdetskij: Bogoroditse Devo

9:34               serbialainen: Sinun ylösnousemistasi

 

 

Nuorisokuoroja on ortodoksisissa seurakunnissa lisäksi ainakin Tapiolassa, Helsingissä, Tampereella, Kuopiossa ja Hämeenlinnassa. Jos jonkin seurakunnan nuorisokuoro jäi tästä listasta puuttumaan, pyydän ottamaan yhteyttä tämän arvion kirjoittajaan.

 

Heikki Hattunen

Tampereen ortodoksisen seurakunnan kanttori

 Il Iivo FaceBookissa

https://fi-fi.facebook.com/iliivo?ref=stream

ONL:n Nuoren ääni -blogi

http://www.onl.fi/nuorten-blogi