Kolumni: Kun kalat on perattukin

26/05/2014

Kolumni

Iltapäivälehdistö on repostellut perusteellisesti, miksi Mitro Repo ei enää saanut kansalta valtakirjaa mepiksi makeaan elämään Brysselissä. Huvittavin oli Ilta-Sanomien loppuhuipennus:

”Maaliskuussa Repo kertoi varmistaneensa itselleen hautapaikan vanhempiensa vierestä jo yhdeksän vuotta sitten. Erityisesti hän kummastutti kertomalla, että hän nikkaroi itselleen hauta-arkkua.”

Ei tarvitse tykätä Mitrosta, kun ortodoksina huomaa, että kaukana sitä ihmiset toisistaan vaeltavat. Minullakin on hautapaikka varmistettuna – ei tosin vanhempieni viereen, koska kuolema heidät erotti ja isäni haudattiin sankarivainajien sankarihautaan. Hauta-arkkua en itselleni nikkaroi, mutta ei se ole outo perinne ortodoksien keskuudessa – tai ei ainakaan pitäisi. Hautaristikurssejakin on järjestetty, niillä monet naisihmisetkin valmistaneet puuristin itseään varten.

Muuten en ota kantaa siihen, mistä syystä Mitro Repo teki vaalien suurimman flopin – kuten iltapäivälehdistö niin ikään on laskeskellut.

Minua kiinnostaa enemmän, mitä seuraa kalastamisen jälkeen.

Lausunnossaan Youtubessa Mitro Repo lähti kalastamaan – annettuaan muutaman ohjeen tuleville mepeille.

 

 

Enkä tiedä, onko hän loppujen lopuksi aivan väärässä väittäessään, että media Suomessa ei ole mepeistä ja heidän oikeasta työstään siellä Brysselissä kovin kiinnostunut: kuka tekee, mitä tekee, kenen kanssa, missä, kuinka ja milloin.

En minä ainakaan tiedä.

Juuri siksi ajattelenkin, että meppi kuin meppi – makeaa elämää se siellä viettää. Verovaroilla.

Mutta tuo ei ollut varsinainen asia mietinnässäni vaan se, mitä tapahtuu, kun Mitro Repo on kalastanut kylliksi – perannutkin kalat, joita ei heittänyt takaisin alimittaisina, ja laittanut niistä muutamat hyvät ateriat ystävilleen. Mitä hän sitten tekee?

Ja mitä Suomen ortodoksinen kirkko tekee, kun Mitro Repoa ei enää – ehkä – voikaan pitää poliitikkona?

Minusta tämä on sangen kiehtova kysymys, ja luulenpa, että sitä pohtii tälläkin hetkellä varsin moni ihminen.

 

Hellevi Matihalti

 

Tilaa

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Kommentointi on suljettu.

%d bloggaajaa tykkää tästä: