Ruotsin ja koko Skandinavian metropoliitta Kleopas asetettiin virkaansa

Lauantai, 14.6.2014 Täpötäydessä pyhän Georgioksen katedraalissa otetaan vastaan Ruotsin ja koko Skandinavian metropoliitta Kleopas. Häntä ovat vastaanottamassa Belgian ja Alankomaiden metropoliitta Athenagoras, joka luovutti piispansauvan ja metropoliittakunnan Kleopaksen huostaan. Metropoliitta Athenagoras oli hoitanut Ruotsin ja koko Skandinavian metropoliitan tehtäviä väliaikaisesti siitä alkaen, kun metropoliitta Pavlos, hoidettuaan virkaa 40 vuotta, vetäytyi tehtävästä ja sai Amaseian metropoliitan tittelin.

Juhlallinen seremonia päättyi virkaanasetetun metropoliitta Kleopaan tunteiden täyttämään puheeseen, jossa hän muun muassa kiitti kaikesta saamastaan tuesta ja lupasi olla käytettävissä ja vaikuttaa yhteistyön lisäämiseen.

Virkaanasettamistilaisuudessa olivat läsnä muiden muassa Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Leo sekä Tallinnan ja koko Viron metropoliitta Stefanos. Molemmat puhuivat tilaisuuden jälkeen tarjotulla lounaalla toivoen yhteistyötä tulevaisuudessa.

                                                                                                             Isä diakoni Nikolaos Hammarberg

Isä Nikolaos toimii Ruotsin Suomalaisen ortodoksisenseurakunnan diakonina. Seurakunta kuuluu Ruotsin ja koko Skandinavian kreikkalais-ortodoksiseen metropoliittakuntaan.