Kuoleman kohtaamisesta

 

 

Okko Balagurin

 

Olen haastatellut TM Okko Balagurinia, joka on työskennellyt kaksikymmentä vuotta Terhokodissa – ensin kymmenen vuotta vapaaehtoisena ja sitten toiset kymmenen vuotta henkilökuntaan kuuluvana palkattuna työntekijänä. Haastattelun teemoina olivat kuoleman kohtaaminen, kuolema ja kuolemaan valmistautuminen. Simeon ja Hanna julkaisee haastattelun lähiaikoina. Uskon, että Okko Balagurin tuo esille monia mieltä askarruttavia asioita aiheesta, josta ajassamme ei mielellään haluta edes puhua.

Tahdon kertoa jo nyt lukijoille suoraan, että kirjoittamisprosessi oli minulle odottamattoman raskas omista henkilökohtaisista syistäni, vaikka olin valmistautunut perusteellisesti aiheeseen. Ei ammattilainenkaan siis kykene suhtautumaan ammattimaisesti sellaiseen, mikä koskettaa varsin läheltä.

Hellevi Matihalti

Lue haastattelu tästä (Napsauta tekstiä)