Jospa niin vanhenisitkin vaimo parka kuin Paraske

TanssiTanssitan sitä hurmaantuneena kuin ikonissa Joakim Annaa,

Anna aivan varpaisillaan! Tanssimme vihreässä heinikossa, pelloilla valkoista usvaa, kuovin huilumainen riemulaulu kesäyössä.

Yöllä kesän tuoksut tiivistyvät, syreenin sinipunainen, kielon valkoinen ja jaloissamme tädykkeet. Yötuulen kahahdus villiksi tulleessa pyramidipoppelissa, koiranputkien morsiushuntu, ja auringonlaskun viimeinen puna pohjoisella taivaanrannalla.

 Kuin Jokamin Annaa ilosanoman kuultuaan! Supisen sen korvaan: ensimmäinen kesä! ensimmäinen kesä! Kesästä humaltuneena tanssitan sitä, niin pientä, niin keveää – niin valkeaa kuin kielot itäisen puron rannassa.

 En tulevista päivistä tiennyt – en uskonut kaiken katoavaisuuteen, en sinä hetkenä, sinä yönä, kun tanssitin sitä hurmaantuneena kuin ikonissa Joakim Annaa ilosanoman kuultuaan.