Lapin seurakunnan kirkkoherran toimi tulee haettavaksi uudelleen

Lapin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherran paikkaa haki määräaikaan mennessä kolme henkilöä, joista vain yksi täytti työpaikkailmoituksessa esitetyt Kirkkojärjestyksen edellyttämät vaatimukset. Hän kuitenkin perui hakemuksensa hakuajan päätyttyä, joten ehdolle pantavia ei ollut.

 

Oulun metropoliitan tehtäviä hoitava Joensuun piispa Arseni uudistaa prosessin heti saatuaan siihen Lapin seurakunnan seurakunnanneuvoston pyynnön asiasta. Piispa Arseni ei halua tuoda hakijoiden nimiä julkisuuteen, koska prosessi ei voinut edetä toivotulla tavalla. Hän toivoo, että seuraavalla kierroksella olisi varteenotettavia hakijoita, ja painottaa, että Lappi on hyvä seurakunta ja Rovaniemi, pohjoisesta sijainnistaan huolimatta, vilkas yliopistokaupunki, josta ei puutu kulttuuritarjontaa – liikuntamahdollisuuksista puhumattakaan.

 

Hellevi Matihalti