Isä Heikki Huttunen monikulttuuriseksi papiksi – Uspenskin isännöitsijä vaihtuu

Helsingin ortodoksisen seurakunnan valtuusto valitsi 21.8. illalla pitämässään kokouksessa seurakunnan monikulttuurisen papin toimeen rovasti Heikki Huttusen. Hän tulee vastaamaan seurakunnan monikulttuurisesta työstä yhdessä seurakunnan venäjänkielisen papin, Andrei Sõtšovin kanssa.

Seurakunnanvaltuusto myönsi Lasse Saariselle eron Uspenskin katedraalin isännöitsijän tehtävästä. Saarinen on isännöinyt Helsingin ortodoksisen hiippakunnan ja seurakunnan pääkirkkoa vuoden 2012 alusta. Pääkirkon isännöitsijä kuuluu itseoikeutettuna jäsenenä myös seurakunnanneuvostoon.

Valtuusto valitsee Uspenskin katedraalille uuden isännöitsijän seuraavassa kokouksessaan 9.10.2014.

Valtuuston päätöksistä tarkemmin Helsingin seurakunnan sivuilla. (Napsauta tekstiä)