Oulun hiippakuntapäivillä etsittiin innoitusta seurakuntatyöhön

Oulun ortodoksisen hiippakunnan hiippakuntapäivät järjestettiin tänä vuonna Kajaanissa 19.-21.9. Hiippakuntapäivien yhteydessä järjestettiin myös seurakuntatyön seminaari, kirkkoherrojen kokous ja hiippakunnalliset kanttorien koulutuspäivät ja hiippakuntaneuvoston kokous, joten kokonaisuus, kaikille avoimine yleisötilaisuuksineen, kesti kolme päivää.

Pääluennoitsijana seurakuntatyön seminaarissa oli työnohjaaja Hannele Meskus, joka myös yleisötilaisuudessa esitelmöi ansiokkaasti aiheesta Eväät hyvän seurakunnan ilmapiiriin. Kajaanin seurakunnan kanttorin Hannakaisa Mönttisen aiheena puolestaan oli Kirkkolaulu rukouksen innostajana.

Kajaanin seurakunnan kirkkoherra arkkimandriitta Andreas Larikka oli paneutunut aiheeseen Uskon mysteeri – innoituksen lähde, ja piispa Arseni kertoi Pyhistä kilvoittelijoista innostajina.

Simeon ja Hanna julkaisee arkkimandriitta Andreas Larikan esitelmän toimituksen editoimana, ja toivoo voivansa palata myöhemmin muihin aiheisiin kuvien kera.