Juliana -yhteisö etsii toiminnanjohtajaa

Juliana -yhteisön rakennuksia (Kuva/Phoyo: Hannu Pyykkönen/Ortdoksi.net )
Juliana -yhteisön rakennuksia (Kuva/Photo: Hannu Pyykkönen/Ortdoksi.net )

Kirkossamme keskustellaan aika ajoin siitä, että maallikoille pitäisi olla enemmän vaikuttamisen mahdollisuuksia. Me tarjoamme yhden sellaisen.

Juliana -yhteisö Heinolassa etsii uutta toiminnanjohtajaa entisen siirtyessä muihin tehtäviin. Hommaan sopii kirkkoa rakastava, yhteistyökykyinen henkilö, nuori tai vanha, mutta elämisen tulot pitäisi tulla jostain lähteestä, sillä palkkaa emme pysty maksamaan. Esimerkiksi eläkkeelle vastikään jäänyt henkilö voisi tästä löytää itselleen hyödyllisen tehtävän.

Asuntona yhteisössä on 64 neliön suuruinen kolmio. Tehtäviin kuuluu valvoa ja johtaa yhteisön toimintaa, jota yhdessä asukkaiden kanssa suunnitellaan. Yhteinen ateria kolmasti viikossa kokoaa asukkaat yhteen vaihtamaan kuulumisia.

Heinolassa sijaitseva Juliana-yhteisö on tarkoitettu naisille, jotka muuttuneen elämäntilanteen, avioeron, puolison kuoleman, vaikean kotitilanteen, yksinäisyyden tms. vuoksi haluavat asunnon, sekä turvallisen, elämää tukevan ympäristön. Yhteisö ei ole tarkoitettu vain ortodokseille, vaan se on avoin kaikille naisille tunnustuskunnasta, iästä ja varallisuudesta tai muistakaan vastaavista syistä riippumatta.

Naisyhteisöllä on käytössään vuonna 1997 rakennettu kymmenen vuokrakaksion käsittävä pienkerrostalo, jossa on myös yhteisiä tiloja muun muassa yhteiselle toiminnalle. Asuintalo sijaitsee aivan Heinolan ortodoksisen kirkon, Kristuksen taivaseenastumisen kirkon vieressä.

Kristuksen taivaaseenastumisen kirkko. (Kuva/Photo Hannu Pyykkönen/Ortodoksi.net )
Kristuksen taivaaseenastumisen kirkko. (Kuva/Photo Hannu Pyykkönen/Ortodoksi.net )

Naisyhteisön taustalla on Heinolan kaupungin, Lahden ortodoksisen seurakunnan ja Ortodoksisen kulttuurin säätiön vuonna 1992 perustama Naisyhteisösäätiö

Maallikkojumalanpalvelukset ortodoksisessa kirkossa tarvitsevat myös järjestäjän. Iloinen ja ennakkoluuloton mieli sekä järjestelykyky ovat suotavia ominaisuuksia uudelle toiminnanjohtajallemme.

Lisätietoja: Maarit Kukkavaara, puh. 0400 386346 tai Merja Merras, puh. 03 7144102 tai merja.merras(at)phnet.fi.   ( at= @ )