Uusi johtava sotilaspappi vuoden 2015 alussa

Kuvalähde/photo: internet
Kuvalähde/photo: internet

Isä Leo Huurinainen jäi eläkkeelle Haminan ortodoksisen seurakunnan kirkkoherran tehtävästä elokuun ensimmäisenä päivänä, kuten Simeon ja Hanna kertoi 16.8. isä Leon haastattelussa. Myös ortodoksisen sotilaspapiston yhteyspapin toimen hän jätti tuolloin, ja hänen lähtiäisiään vietettiin Tuusulan taistelukoululla sotilaspapiston neuvottelupäivien yhteydessä. Neuvottelupäivät pidettiin 19.-21.9.

Tällä hetkellä ortodoksisina osa-aikaisina sotilaspappeina toimivat Hämeenlinnan kirkkoherra rovasti Markku Aroma, Kajaanin kirkkoherra Andreas Larikka ja pastori Mikko Sidoroff. Heidän lisäkseen palkkioperusteella sotilaspappeina toimivat Helsingin kirkkoherra rovasti Markku Salminen ja rovasti Rauno Pietarinen.

Kenttärovasti Seppo Ahonen Pääesikunnasta kertoo tavoiteltavan sitä, että uusi johtava ortodoksinen sotilaspappi aloittaa tehtävän hoitamisen vuoden 2015 alusta.

”Kaikki sotilaspapit valitaan tehtävään vuodeksi kerrallaan, kenttärovasti Ahonen selittää. – Samalla tavalla menetellään luterilaisten sotilaspappien kohdalla. Useimmiten kuitenkin valittu henkilö jatkaa edelleen – aivan kuten isä Leo ennätti olla lähes 20 vuotta tässä työssä.”

Kenttärovasti Ahonen kertoo ortodoksisen sotilaspapiston yhteyspapin, ns. johtavan sotilaspapin, valinnasta käydyn alustavia keskusteluita arkkipiispa Leon kanssa, ja keskusteluissa on mainittu joitakin henkilöitä, mutta tällä hetkellä tilanne on avoin.

Sotilaspappijärjestelmään ei kenttärovasti Ahosen mukaan ole tulossa mitään muutoksia, vaan kokonaisuus säilyy ennallaan.