Isä Aleksej Sjöberg Tampereen uudeksi kirkkoherraksi

Tampereen ortodoksisessa seurakunnassa valittiin tänään uusi kirkkoherra. Äänestys alkoi Tampereella liturgian jälkeen ja jatkui sitten Porissa. Myöhemmin iltapäivällä ja vielä illalla tamperelaisilla oli mahdollisuus käydä äänestämässä, ja vaalin tulos julistettiin Pyhän Aleksanteri Nevskin ja pyhän Nikolaoksen kirkossa ääntenlaskun jälkeen kello 20.30.

Valituksi tuli kolmannella vaalisijalla ollut I toimipiirin matkapappina toimiva pastori Aleksej Sjöberg, joka sai 126 ääntä.

Ensimmäisellä vaalisijalla ollut pastori Johan Bergenstad sai 38 ääntä ja toisella vaalisijalla ollut pastori Jyrki Loima 35 ääntä. Hylättyjen äänten joukossa tyhjiä äänestyslippuja oli 5, ja 11 sellaista, joissa äänestettiin Tampereen toista pappia pastori Heikki Honkamäkeä, jota metropoliitta Ambrosius ei asettanut ylimääräiseksi ehdokkaaksi.

Simeon ja Hanna tavoitti isä Aleksejn puhelimitse heti äänestystuloksen jälkeen.

Isä Aleksej kertoi olevansa luonnollisesti hyvin iloinen äänestystuloksesta. Yhtä luonnollisesti hän sanoi jännittäneensä lopputulosta.

”Onhan valintatilanteessa aina oma jännityksensä”, hän kertoi, ”ja nyt olin ensimmäistä kertaa ehdokkaana niin, että seurakuntalaiset valitsivat. Tähän astisiin toimiini minut on valinnut valtuusto. Tällä kertaa jännitys oli siis tavallaan vielä suurempi julkisen punnitsemisen takia!”

Tampereelle hän kertoi tulevansa hyvin mielellään ja huomautti, että ei kirkkoherran tointa toki olisi hakenutkaan, ellei niin olisi.

Simeon ja Hanna toivottaa isä Aleksejlle onnea ja menestystä sekä monia armorikkaita vuosia.