Kirkolliskokous kokoontuu marraskuussa : Oulun metropoliitan vaali ja kirkon strategian uudistaminen asialistalla

 

Kirkolliskokouksen jäsenet. (Kuva/Photo: Aristarkos Sirviö )
Kirkolliskokouksen jäsenet. (Kuva/Photo: Aristarkos Sirviö )

Suomen ortodoksisen kirkon kirkolliskokous kokoontuu Heinävedellä Valamon luostarissa 24.-26. marraskuuta 2014.

Kirkollishallituksen vahvistama kirkolliskokouksen asialuettelo sisältää vuosittain käsiteltävien asioiden lisäksi kaksi kirkon tulevaan toimintaan vahvasti vaikuttavaa asiaa: Kirkon strategia vuosille 2016 – 2020 -asiakirjan käsittelyn ja Oulun hiippakunnan metropoliitan toimen täyttämisen.

Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Leo luottaa siihen, että kokous huolellisesti arvioi edellisen kirkon strategia -asiakirjan toteumista ja sen pohjalta laatii kirkon toiminnalle uudet suuntaviivat.

Kokouksen asialistalla olevan Oulun hiippakunnan metropoliitan toimen täyttämisen kirkolliskokous siirsi äänestyspäätöksellä viime vuonna tänä vuonna kokoontuvalle kokoukselle.

Arkkipiispa Leo ei halua ennakkoon kommentoida kirkolliskokouksessa käsiteltäviä asioita, vaan toteaa Simeonin ja Hannan puhelinhaastattelun lopuksi:

”Evästykseni kokoukselle kerron avauspuheenvuorossani”.

Kirkolliskokous on Suomen ortodoksisen kirkon vuosittain kokoontuva korkein päättävä elin, joka hoitaa lainsäädäntöä, hallintoa ja taloutta.

Kirkolliskokouksen puheenjohtaja on arkkipiispa. Kokouksen jäseniä ovat hiippakuntien piispat, apulaispiispa, 11 papiston, 3 kanttorien sekä 18 maallikoiden edustajaa.