Pastori Matti Wallgrèn valittiin Oulun metropoliitaksi

Oulun metopoliitan vaali toimitettiin Valamon luostarin kirkossa keskiviikkona 26.11.2014 kello 10. Kuvassa vaalitoimitsijat (vasemmalta) Kirkon palvelukeskuksen lakimies Jari Rantala, rovasti Leo Huurinainen, arkkipiispa Leo ja lakivaliokunnan puheenjohtaja Matti Tolvanen. (Kuva/Photo: Aristarkos Sirviö)
Oulun metopoliitan vaali toimitettiin Valamon luostarin kirkossa keskiviikkona 26.11.2014 kello 10. Kuvassa vaalitoimitsijat (vasemmalta) Kirkon palvelukeskuksen lakimies Jari Rantala, rovasti Leo Huurinainen, arkkipiispa Leo ja lakivaliokunnan puheenjohtaja Matti Tolvanen.
(Kuva/Photo: Aristarkos Sirviö)

Heinävedellä Valamon luostarissa koolla ollut Suomen ortodoksisen kirkon kirkolliskokous toimitti viimeisenä kokouspäivänä Oulun metropoliitan vaalin. Piispainkokous oli asettanut vaaliin ehdolle piispa Arsenin ja ja pastori Matti Wallgrenin.

Vaalissa ääniä sai pastori Matti Wallgrèn 17, piispa Arseni 16. Yksi kirkolliskokousedustaja äänesti tyhjää.

Wallgrèn vihitään piispaksi ja asetetaan Oulun metropoliitan tehtävään 11.1.2014 Oulussa Pyhän Kolminaisuuden katedraalissa.

Pastori Matti Wallgrèn on syntynyt 1961 ja valmistunut Tukholmassa luokanopettajaksi 1986. Hän suoritti Master of Divinity tutkinnon Pyhän Vladimirin teologisessa koulussa Yhdysvalloissa 2003. Vuosina 2003 -2006 hän oli pappina Jyväskylän seurakunnassa ja vuodesta 2003 Wallgrèn on toiminut Vaasan ortodoksisen seurakunnan kirkkoherrana.

Aristarkos Sirviö