Tervehdys Halkin luostarista

Arkkimandriitta Andreas Larikka on viettänyt viikon Konstantinopolissa, Halkin Pyhän Kolminaisuuden luostarissa luostarinjohtajan metropoliitta Elpidoforoksen kutsusta. Metropoliitta Elpidoforos on myös Halkin teologisen koulun johtaja.

Vierailunsa ensimmäisenä sunnuntaina hän palveli aamupalveluksen ja liturgian diakoni Kesarioksen kanssa. Hän on vieraillut seurakunnissa veljestön jäsenten kanssa ja osallistunut mm. tilaisuuteen, jossa Prinssisaarten metropoliitta Jakovoksen johdolla oli vasilopitan leikkaaminen. Tämä kuuluu kreikkalaisten uudenvuoden perinteisiin.

Teofaniana hän vieraili veljestön jäsenten kanssa Prinkipoksella (Suuri Prinssisaari, turkiksi Büyükada) ja palveli myös siellä. Kuvamme on tuosta palveluksesta.

Isä Andreas tulee jatkossa kirjoittamaan matkansa tapahtumista ja erityisesti Halkin teologisen koulun tilanteesta Simeoniin ja Hannaan.

10904402_10153006518378249_7298495083191015583_o