Rukous Ukrainan rauhan puolesta

Photo: www.fatherraymond.org
Photo: http://www.fatherraymond.org

”Sodat eivät syty taistelukentillä, vaan ihmisten sydämissä. ” 

-Moskovan patriarkka Kirill

Jo toista vuotta Venäjän kirkoissa on rukoiltu seuraavaa rukousta:

Rukous Ukrainan rauhan puolesta

Korkein Jumala, Valtias ja kaiken Luoja, suuruudellasi kaikki täyttävä ja voimallasi kaikkea ylläpitävä!

 Me lankeamme Sinun, suuresti laupiaan Herramme puoleen ja särkynein sydämin hartaasti rukoilemme riidan ja sekasorron repimän Ukrainan maan puolesta.

Oi kaikkein armahtavaisin ja kaikkivoimallisin Herra, älä vihastu meihin ainiaaksi! Ole meille laupias. Sinun Kirkkosi rukoilee Sinua tuoden eteesi Jeesuksen Kristuksen, uskomme perustajan ja täydelliseksi tekijän. Vahvista voimallasi Ukrainan maan uskovaisia. Valaise eksyksissä olevien hengelliset silmät Sinun jumalallisella valollasi, jotta he löytäisivät Sinun totuutesi. Pehmitä heidän kovettuneisuutensa, laannuta viha ja sekasorto, jotta kaikki tulisivat tuntemaan Sinut, meidän Herramme ja Vapahtajamme. Älä peitä kasvojasi meiltä, Herra. Anna meille Sinun pelastuksesi ilo. Muista laupeutta, jota olet osoittanut esi-isillemme, käännä vihasi armoksi ja anna Sinun apusi koettelemuksissa olevalle Ukrainan kansalle.

 Sinua rukoilee Venäjän kirkko, joka kantaa Sinun eteesi kaikkien siinä kirkastuneiden pyhien ja etenkin Kaikkeinpyhimmän Jumalansynnyttäjän ja ainaisen Neitseen Marian puollon, sillä he ovat muinaisista ajoista alkaen suojelleet ja puolustaneet maitamme. Puhalla meidän sydämemme täyteen liekkiin Sinun armovoimasi lämmöllä ja vahvista meidän tahtomme Sinun tahtosi mukaiseksi, jotta kuten muinoin, niin myös nyt Sinun kaikkein pyhintä nimeäsi, Isä, Poika ja Pyhä Henki, ylistettäisiin iankaikkisesta iankaikkiseen.

Amen.

Suomennos: EK & KV)