Lintulan luostarissa

(Kuva/Photo: Hellevi Matihalti )
(Kuva/Photo: Hellevi Matihalti )

Sain viettää Lintulan luostarissa suuren paaston aikaan kokonaisen viikon – lauantai-illan vigiliasta seuraavan viikon parastaasiin. Saavuin luostariin hiukan myöhästyneenä vigiliasta – jouduin lähtemään kesken pois myös parastaasista, mutta koin suurta onnea ja rauhaa voidessani osallistua kaikkiin muihin luostarin palveluksiin.

Luostarielämä ei kuitenkaan ole ainoastaan konkreettista rukoilemista kauniissa kirkossa – luostarielämään kuuluvat myös arkiset askareet.

Luostarin igumenian Mikaelan siunauksella kirjoitan eräänlaisten sarjan viikostani Lintulan Pyhän Kolminaisuuden luostarissa, ja Simeon ja Hanna tulee päivittämään ”päiväkirjamerkintöni” erillisinä artikkeleina muutaman päivän välein. Ensimmäinen artikkeli julkaistaan perjantaina 6.3.

 

Hellevi Matihalti