Viron filharmonian kuoro juhlistaa ortodoksisen kirkkomusiikin konferenssia Joensuussa

Viron filharmonian kuoro. (Kuva/Photo: Kaupo Kikkas )
Viron filharmonian kuoro.
(Kuva/Photo: Kaupo Kikkas )

Joensuussa järjestetään kesäkuun 8.-14. päivinä kuudes kansainvälinen ortodoksisen kirkkomusiikin konferenssi. Joka toinen vuosi järjestettävä tapahtuma kokoaa eri puolilta maailmaa koolle ortodoksisen kirkkomusiikin tutkijoita, säveltäjiä, muusikoita, opiskelijoita ja harrastajia.

Konferenssin yhteydessä on juhlakonsertti, jossa esiintyy 1981 perustettu Viron filharmonian kamarikuoro (Eesti Filharmoonia Kammerkoor). Konsertilla juhlistetaan erityisesti tänä vuonna 80-vuotisjuhlaansa viettävää Arvo Pärtiä, jonka tuotantoon ortodoksinen perinne on antanut oman leimansa. Konsertissa esitetään neljä säveltäjän kuoroteosta. Konsertin muita säveltäjänimiä ovat Sergei RahmaninovGeorgij Sviridov ja Ivan Moody, joka on ISOCM:n puheenjohtaja.  Konsertti on samalla konferenssin järjestävän ortodoksisen kirkkomusiikkiseuran ISOCM ry:n (The International Society for Orthodox Church Music) kymmenvuotisjuhla. Yhdistyksen kotipaikka on Joensuu.

Viron filharmonian kamarikuoro tunnetaan yhtenä kansainvälisesti tasokkaimmista kuoroista. Sen ohjelmistossa on runsaasti gregoriaanista ja ortodoksista musiikkia. Kuoron perustajan, Tõnu Kaljusten, jälkeen kuoroa ovat johtaneet Paul HillierDaniel Reuss.  Kuoron nykyinen taiteellinen johtaja on  Kaspars Putniņš. Kuoron yhteistyökumppaneita ovat olleet muun muassa Lontoon sinfoniaorkesteri, Berliinin Radion orkesteri ja Salzburg Camerata.

Viron filharmonian kamarikuoron konsertti pidetään Joensuun evankelisluterilaisessa kirkossa (Papinkatu 2) tiistaina 9.6.2015 kello 19.00.

Liput: Carelicumin lipunmyynti sekä valtakunnallinen Lippupalvelu.

(S&H/ort.fi )