Kirkkopäivät avattiin Lappeenrannassa

Lappeenrantaa on kokoontunut reilut 500 kirkkopäivävierasta. (Kuva/Photo: Aristarkos Sirviö)
Lappeenrantaan on kokoontunut reilut 500 kirkkopäivävierasta.
(Kuva/Photo: Aristarkos Sirviö)

Helsingin metropoliitta Ambrosius avasi tänään aamupäivällä ortodoksiset kirkkopäivät Lappeenrannan Linnoituksessa. Avajaistilaisuus pidettiin Jumalansynnyttäjän suojeluksen kirkon pihalla. Tervehdyssanat esittivät metropoliitta Ambrosius ja Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva. Avajaisiin osallistui myös Lappeenrannan Perinnesoittokunta. Tilaisuuden päätteeksi toimitettiin vedenpyhitys. Metropoliitta Ambrosius vihmoi pyhitetyllä vedellä osallistujat. Ristisaatto kiersi linnoitusalueen.

Tapahtumapäällikkö Minna Rasku oli avajaisten jälkeen tyytyväinen: ”Osallistujatavoitteeksi asetettiin viisisataa henkilöä ja saavutimme tavoitteen. Päivien ohjelma on lähtenyt hyvin käyntiin ja tunnelma on ollut upea”.

Kirkkopäivien ohjelma alkoi jo eilen perjantaina. Vielä iltayhdeksältä oli kirkko täynnä kiinnostuneita kuulijoita, kun metropoliitta Ambrosius ja kanttori Jooa Sotejeff-Wilson keskustelivat aiheesta Hengen ja mielen terveys kirkossa. Lauantaina iltapäivällä keskustelutilaisuudet jatkuvat kirkossa.

Kirkkopäivien tapahtumat ovat keskittyneet Linnoitukseen. Päivät avattiin Jumalansynnyttäjän suojeluksen kirkon pihamaalla. (Kuva/Photo: Aristarkos Sirviö)
Kirkkopäivien tapahtumat ovat keskittyneet Linnoitukseen. Päivät avattiin Jumalansynnyttäjän suojeluksen kirkon pihamaalla.
(Kuva/Photo: Aristarkos Sirviö)

Kirkkopäivät huipentuvat sunnuntaina aamulla toimitettavaan aamupalvelukseen ja liturgiaan Linnoituksen Kesäteatterissa.

Simeonissa ja Hannassa palataan kirkkopäivien tapahtumiin lähipäivinä.

Aristarkos Sirviö