Muistamme Pariisin uhreja

Aleksander Nevskin katedraali Pariisissa. (Kuva/Photo: Hellevi Matihalti)
Aleksander Nevskin katedraali Pariisissa.
(Kuva/Photo: Hellevi Matihalti)

Koko maailma on järkyttynyt viimeöisistä terroristi-iskuista Pariisissa. Kaupungin kaikki julkiset tilat ovat tänään suljetut, niin myös rue Darullä sijaitseva Aleksanteri Nevskin katedraali, joka on monille suomalaisillekin tuttu.

Useissa kirkoissa on tänään rukoiltu uhrien ja heidän omaistensa puolesta. Näin tehtiin myös Joensuussa, jossa arkkipiispa Leo oli toimittamassa liturgian. Vainajien puolesta rukoiltaessa hän muisti Pariisin terrorismin uhreja.

Arkkipiispan mielestä on itsestään selvää, että ortodoksisen kirkon seurakunnissa muistetaan palveluksissa nyt surmansa saaneita, joista suurin osa oli nuoria ihmisiä.

Samoin on muistettava myös jatkuva rukous rauhan puolesta.

 

S&H