Herramme Jeesuksen Kristuksen syntymä, 25.12.

( Alexander Wikströmin seinämaalaus Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkossa Espoon Tapiolassa. Kuva/Photo: Aristrakos Sirviö.)
( Alexander Wikströmin seinämaalaus Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkossa Espoon Tapiolassa.

Kuva/Photo: Aristarkos Sirviö.)

 

Tropari, 4. sävelmä

Sinun syntymästäsi, Kristus, meidän Jumalamme, koitti maailmalle tiedon valkeus, sillä siitä tähtien palvelijat tähden kautta oppivat kumartamaan Sinua, vanhurskauden Aurinkoa, ja tuntemaan Sinut, Koiton korkeudesta. Herra, kunnia olkoon Sinulle.

Kontakki, 3. sävelmä

Tänä päivänä Neitsyt yliolennollisen synnyttää, ja maa tarjoaa luolan lähestymättömälle. Enkelit paimenten kanssa ylistystä veisaavat. Tietäjät tähden mukana vaeltavat, sillä meidän tähtemme on syntynyt Lapsukainen – iankaikkinen Jumala.

 

Simeonin ja Hannan toimitus toivottaa siunattua Herramme Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhlaa lukijoille ja tukijoille.