Mielenkiintoinen seminaarisarja Kulttuurikeskus Sofiassa

Hautaus1
(Kuva/photo: Aristarkos Sirviö)

Kulttuurikeskus Sofiassa järjestetään kevään mittaan mielenkiintoinen seminaarisarja Kuolemasta elämään. Ensimmäinen seminaaripäivä on ollut 16.1., ja silloin alustajat metropoliitta Ambrosius, professori Anssi Peräkylä ja rovasti Kirsti Aalto käsittelivät teemaa Kuolema: uhka vai toivo. Tänään 6.2. metropoliitta Ambrosius, tutkija Maarit Hytönen, arkkimandriitta Andreas Larikka ja TM Okko Balagurin pohtivat alustuksissaan kysymystä Mitä kuoleman jälkeen?

 

20.2. teemana on Pääsiäisen odotus ja ihme, ja alustajat ovat metropoliitta Ambrosius (Pääsiäisen historia ja merkitys), FL Pirkko Siltala (Onko minun mahdollista kuolla), pastori, psykoterapeutti Jaana Räntilä (Elämä ja uudistumisen kaipaus) sekä toimittaja Esko Seppänen (Arvokas elämä, arvokas kuolema).

 

12.03.2016 käsitellään Eutanasian haastetta, ja tuolloin alustajina metropoliitta Ambrosiuksen (Eutanasia tämän päivän haasteena) lisäksi ovat Terhokodin ylilääkäri Juha Hänninen (Tarjoaako eutanasia arvokkaan kuoleman?) sekä TT Simo Ylikarjula (Eutanasian haaste: luterilainen näkökulma).

 

Seminaarisarja päättyy 09.04.2016 teemaan Kirkko ylösnousemuksen yhteisönä. Tästä aiheesta alustavat TT Sini Hulmi (Pitkäperjantain kirkosta pääsiäisen iloon), metropoliitta Ambrosius (”Astui alas tuonelaan”, suuresta lauantaista pääsiäiseen), TT Jelisei Heikkilä (Risti ja ylösnousemus varhaisen kirkon kokemuksessa) sekä arkkimandriitta Andreas Larikka (Osallisuus ylösnousemuksen yhteisöön).

 

Seminaareissa käsitellään metropoliitta Ambrosiuksen johdolla kysymyksiä, jotka liittyvät kuolemaan ja sen kohtaamiseen, kuolemanjälkeiseen elämään ja pääsiäisen, ylösnousemusjuhlan merkitystä kristityn elämässä ja kuolemassa. Alustusten jälkeen keskustellaan niiden pohjalta. Jokainen seminaaripäivä alkaa kello 13 ja päättyy kello 17.

 

Myös Simeon ja Hanna käsitteli vuosi sitten kuolemaan ja eutanasiaan liittyviä kysymyksiä laajassa kirjoitussarjassa:

https://simeonjahanna.com/category/arvokas-elama-ja-hyva-kuolema/

 

 

S&H