Kommentti: Pyhästä tulesta ja pääsiäisestä

24/02/2016

Lukijalta

Timo Soisalo kirjoittaa, että pääsiäisen ajankohta on sidottu Jerusalemin ns. pyhään tuleen.  Asiassa on kuitenkin sekin puoli, että pyhä tuli ilmestyy vain sitä pyydettäessä, toisin sanoen kun patriarkka menee hautakammioon ja kansa odottaa ulkona uskoen tulen ilmestyvän.  Tuli ei valitse itse päivää eikä ilmesty itsekseen.

Mutta entä jos patriarkka menisikin jonain toisena aikana, esim. läntisen pääsiäisen aikaan hautakammioon samassa tarkoituksessa?  Mistä tiedämme, etteikö pyhä tuli ilmestyisi silloinkin?  Kysymys on siis siitä, että tätä ihmettä pyydetään ja pyyntöön vastataan, eikä se, että ihme tapahtuisi juuri nimenomaan juliaanisen kalenterin osoittamana tiettynä päivänä.

Merja Merras

 

Tästä napsauttamalla voi lukea isä Timo Soisalon kirjoituksen

, ,

Tilaa

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Kommentointi on suljettu.

%d bloggaajaa tykkää tästä: