Karppanen: Yhtiöittämään

Kuvassa olevat papiston jäsenet eivät liity mitenkään Karppasen tekstiin. Tarkkaavainen lukija huomanneet, että toinen henkilö on lisäksi piispa. Eivätkä heidän viittojensa helmat edes sanottavasti hulmua. Taustalla näkyvä henkilö ei ole kanttori ....(toim.huom.) (Kuva/photo: Aristarkos Sirviö)
Kuvassa olevat papiston jäsenet eivät liity mitenkään Karppasen tekstiin. Tarkkaavainen lukija huomanneet, että toinen henkilö on lisäksi piispa. Eivätkä heidän viittojensa helmat edes sanottavasti heilahtele. Taustalla näkyvä henkilö ei ole kanttori ….(toim.huom.) (Kuva/photo: Aristarkos Sirviö)

”Näyttää olevan papilla kiire”, kerkesi kanttori ajatella huomatessaan papin harppovan kadulla pitkin askelin, niin että mustan viitan helmat vain heilahteli.

”Minnepä sulla matka?” kanttori huikkasi heti kun pappi alkoi olla kuuloetäisyydellä.

”Yhtiöittämään”, vastasi pappi hengästyneenä.

”Täh?” päivitteli kanttori ja luuli kuulleensa väärin.

”Aion pilkkoa itseni yhtiöiksi”, selitti pappi ja oli jo jatkamassa matkaansa, mutta kanttorilla oli vielä kysyttävää.

”Mitä se tarkoittaa noin käytännössä?” hän tiedusteli.

”Kaikkien toimintojen yhtiöittämistä”, täsmensi pappi.

”Esimerkiksi millaisten?” tiukkasi kanttori yhä.

”No, vaikkapa munuaisten toiminnan ja suolen toiminnan, jos alapäästä aloitetaan”, luetteli pappi ja jatkoi: ”Samaten aivotoiminnan ja sydämen toiminnan. Siinä on kyllä viime aikoina ollut hieman vajaatoimintaa, sydämessä siis.”

”Vai niin”, sanoi kanttori ihmeissään.

”Niin, ja luonnollisesti myös verenkierto on yhtiöitettävä”, lisäsi pappi.
”Sanoitko veronkierto?” hämmästeli kanttori.
”En, vaan veren. Kyllä monet veronkiertotoimintaakin ovat harjoittaneet, tuolla maallisella puolella ainakin. Paljonhan siitä on viime aikoina puhuttukin”, totesi pappi.
”Niin, monet tuntuvat uskovan veroparatiisin olemassaoloon”, myönteli kanttori.

 

Esko Karppanen