Isä Ville Kiiveri Haminan kirkkoherraksi

HaminanKkhraKuva1

Haminan seurakunnan kirkkoherraksi on äänestyksessä valittu Vaasan seurakunnan nykyinen kirkkoherra Ville Kiiveri.

Isä Ville sai äänestyksessä 88 ääntä. Yhteensä ääniä annettiin 169. Toinen hakija, arkkimandriitta Andreas Larikka sai 81 ääntä. Äänestysprosentiksi on laskettu noin 18.

Simeon ja Hanna tavoitti isä Villen välittömästi äänestystuloksen ilmoittamisen jälkeen. Isä Ville sanoi ensi tunnelmien olleen erinomaiset. ”Tietysti se tuntuu hienolta!” hän sanoi.

Kisa oli hänen mielestään varsin tiukka – ero kahden ehdokkaan välillä oli vain seitsemän ääntä. Äänestysprosentti jäi myös alhaiseksi. Isä Ville arvelee ensisijaisena syynä olleen ajankohdan – juhannusviikon – jolloin ihmiset ovat paljon lomilla.

Mutta yleensäkin seurakunnallisissa vaaleissa äänestysprosentti jää varsin alhaiseksi.

Miksi niin on, sitä isä Ville ei osaa sanoa, mutta arvelee, että ennakkoäänestys parantaisi tilannetta. Sähköiseen äänestämiseen, jollainen hänen mukaansa esimerkiksi Virossa on käytössä, hän sen sijaan suhtautuu kielteisesti.

20150306 VAASA. ISÄ VILLE. Ortodoksi pappi Ville Kiiveri.
Isä Ville Kiiveri

Isä Ville on tällä hetkellä kesälomalla, ja on huomisin lähdössä Konstantinopoliin, jossa hän jo jokin aika sitten vieraili. Tällä kertaa hän tulee viettämään lomaa pari viikkoa vaimonsa ja Joel-poikansa kanssa loma-asunnossa, jonka patriarkka on ystävällisesti perheen käyttöön luvannut.

S&H