Kallinen papiksi Itä- ja Keski-Uudellemaalle

(Kuva/photo: Kimmo Kallisen Facebook -sivusto)
(Kuva/photo: Kimmo Kallisen Facebook -sivusto)

Helsingin ortodoksisen seurakunnan seurakunnanvaltuusto valitsi 25. tammikuuta pitämässään kokouksessa diakoni Kimmo Kallisen avoinna olleeseen seurakunnan papin toimeen.

Helsingin metropoliitta Ambrosius oli asettanut toimeen ehdolle ensimmäiselle vaalisijalle arkkimandriitta Andreas Larikan, toiselle vaalisijalle diakoni Kimmo Kallisen ja kolmannelle vaalisijalle pastori Pekka Helakallion.

Vaalissa diakoni Kallinen sai kaksitoista ääntä, arkkimandriitta Larikka kuusi ja pastori Helakallio yhden äänen.

Diakoni Kimmo Kallinen on neljäkymmentäkahdeksan vuotta. Piispainkokous palautti hänelle diakoniuden 28.11.2016. Kallinen valmistui teologian maisteriksi 1993 ja työskenteli ylidiakonina vuosina 1992-2005. Arkkipiispan sihteerinä hän työskenteli kolmetoista vuotta.  Ortodoksisten Nuorten Liiton toiminnanjohtajana hän toimi kolme vuotta. Viimeksi hän on ollut Valamon kansanopistossa koulutus- ja kehityspäällikkönä sekä vararehtorina.

Helsingin ortodoksisen seurakunnan Itä- ja Keski-Uudenmaan toiminta-alue käsittää Askolan, Järvenpään, Keravan, Nurmijärven, Pornaisen, Porvoon, Pukkilan, Sipoon ja Tuusulan kunnat. Toiminta-alueella Järvenpää on seurakunnan vanhimpia seurakuntakeskuksia. Seurakuntatyötä tehdään myös Porvoon ja Klaukkalan keskuksista käsin.

 

Aristarkos Sirviö