Hyviä uutisia koko vuodelle

Pakoilaispoika äitinsä sylissä
Tammikuu Filantropian seinäkalenterissa.
(Kuva/Photo: Aristarkos Sirviö)

Vielä ehtii hankkia Filantropian julkaiseman seinäkalenterin tälle vuodelle. Kalenterissa on merkitty ortodoksiset juhlat, paastot ja pyhien muistopäivät. Kalenterin tuotolla tuetaan Filantropian työtä. Kalenterissa on joka kuukaudelle järjestön toiminnasta kertova kuva ja hankkeesta kertova tiivis kuvateksti.

Filantropian projektipäällikkö Minna Rasku kertoo: ”Kalenterin tarkoituksena on jakaa hyviä tarinoita Filantropian työstä. Esimerkiksi tammikuussa on kuvassa oikein rakastetun näköinen pieni poika äitinsä sylissä. Kuva on Bekaan laaksosta, Libanonista, jossa on Syyrian pakolaisia. Kuva on siis pakolaisleiriltä, jonka toimintaa Filantropia tukee. Emme halunneet jakaa kurjuutta ja toiseksi kuka haluaa katsoa kurjuuden kuvaa koko kuukauden? Siksi kuvista välittyy onnistumista ja hyviä uutisia.”

Kahteentoista kuukauteen on mahdutettu hyvin lähes koko Filantropian toiminta.

”Kalenterin kaksitoista kuukautta kattaa aika hyvin sen, mitä me teemme. Ei tietenkään aivan kaikkea, sillä tarinoita on niin paljon. Kalenterissa on kuvia maailmalta, mutta myös Suomesta. Esimerkiksi huhtikuussa on kotimaisen pääsiäisen näköinen kuva kirkosta. Kuva on palmusunnuntailta ja kuvassa on ihana valo”, kertoo Rasku.

Filantropialla on tänä vuonna menossa useita eri lähetys- ja kehitysyhteistyöprojekteja ympäri maailmaa. Rasku kertoo toukokuun kuvasta ja projektista Moldovassa.

”Toukokuussa on esitelty meidän yrittäjänaisia koskeva hanke Moldovasta. Siellä projektina on ikään kuin starttirahalla käynnistyvä pienyritystoiminta. Tausta-ajatuksena on se, että naiset saavat omassa maassaan ja omassa kylässään työpaikan etteivät joudu lähtemään ulkomaille etsimään töitä. Moldovassa kaikkein tyypillisin tapa hankkia töitä on lähteä ulkomaille. Maa on suurissa taloudellisissa vaikeuksissa Neuvostoliiton romahtamisen jälkeisillä raunioilla. Moldovassa kaikki haaveilevat lähtevänsä maasta pois: koulutetuimmat lähtevät länteen ja vähemmän koulutetut vaikka raksalle Venäjälle, selostaa Minna Rasku.

Filantropian projektipäällikkö Minna Rasku (oikealla) esitteli Ortodoksisten Nuorten Liiton (ONL) toiminnanjohtaja Maria Kauppilalle uutta seinäkalenteria viime vuoden marraskuussa kirkolliskokouksen yhteydessä Valamon luostarissa. Kalenteri on myynnissä myös ONL:n verkkokaupassa. (Kuva/photo: Aristarkos Sirviö)
Filantropian projektipäällikkö Minna Rasku (oikealla) esitteli Ortodoksisten Nuorten Liiton (ONL) toiminnanjohtaja Maria Kauppilalle uutta seinäkalenteria viime vuoden marraskuussa kirkolliskokouksen yhteydessä Valamon luostarissa. Kalenteri on myynnissä myös ONL:n verkkokaupassa.
(Kuva/photo: Aristarkos Sirviö)

Kalenterin kuvassa oleva pienen pojan äiti sai Filantropian hankkeen kautta rahoituksen, jonka turvin hän aloitti kasvihuoneyrittämisen kotikylässään.

”Tässä hankkeessa osallistujilla on myös omarahoitusosuus. Kaikki ei siis tule lahjaksi annettuna. Osa rahoituksesta tulee Filantropialta. Sopimukseen kuuluu, että kun hankkeeseen osallistuja alkaa saada voittoa esimerkiksi ensimmäisenä tai toisen vuotena, niin hän antaa saamastaan rahoituksesta kymmenen prosenttia takaisin Filantropialle. Näillä saaduilla prosenttirahoilla taas tuetaan jotain muuta aloittavaa hanketta tai kokonaan uusia hankkeita. Tässä on taustalla samanlainen ajatus kuin 4H –vasikalla. Eli hyvä kiertää eteenpäin! Yleensä kaikki ovat maksaneet prosenttiosuuden takaisin jo ensimmäisen vuoden tuotosta”, selvittää Rasku Moldovan projektin taustaa.

Kalenteri on vakiokokoinen ja mahtuu hyvin viime vuoden seinäkalenterin paikalle.

Aristarkos Sirviö

Kalentereita voi tilata Filantropian toimistolta 15 euron kappalehintaan. Tilaukseen lisätään toimituskulut. Mainitsethan tilauksessasi kalenterien kappalemäärän, nimesi ja osoitteesi.

Yhteystiedot:

filantropia@ort.fi
Filantropia, PL 236, 00101 Helsinki

puhelin:  044 336 7064