Karppanen: Poninhäntä ja porojekti

Poninhännän pituuden ja/tai paksuuden vaikutus kirkollisella uralla etenemiseen on vielä tutkimaton alue. Mutta asiaan ollaan nyt paneutumassa Takamaan aliyliopistossa. (Kuva/Photo: kassandralamb.com )
Poninhännän pituuden ja/tai paksuuden vaikutus kirkollisella uralla etenemiseen on vielä tutkimaton alue. Mutta asiaan ollaan nyt paneutumassa Takamaan aliyliopistossa.
(Kuva/Photo: kassandralamb.com )

Takamaan aliyliopiston Jumaluusopillisessa koulussa työskentelee porofessoreita, jotka toimeenpanevat poroseminaareja ynnä käynnistävät erilaisia porojekteja.

Äskettäin on Koulussa käynnistetty seuraavat tutkimusporojektit:

Poninhännän pituuden ja/tai paksuuden vaikutus kirkollisella uralla etenemiseen 1900- ja 2000-luvuilla kirkkososiologisesta näkökulmasta asiaa tarkastellen a) miehillä ja b) naisilla.

Parran ja/tai viiksien muodon ja suuruuden (tai niiden puuttumisen) vaikutus kirkollisella uralla etenemiseen kaikista mahdollisista näkökulmista asiaa tarkastellen a) miehillä ja b) naisilla.

Rinta- ja säärikarvojen värin ynnä tuuheuden vaikutus kirkollisella uralla etenemiseen suppeaa katsantokantaa käyttäen a) miehillä ja b) naisilla.

Kaikkien mahdollisten ihokarvojen esiintymisestä inhimillisillä olennoilla kirkollisen kuvataiteen esityksissä kautta aikojen.

Ruumiittomien voimien kaljuina kuvaamisen jumaluusopillisista perusteista (spekulatiivinen analyysi).

Poronsarvien myönteisestä ja poropeukaluuden kielteisestä vaikutuksesta kirkolliseen käyttäytymiseen pyynti- ja paimentolaiskulttuureissa historiallisina aikoina.

Nutturakampauksen jumaluusopillisia dimensioita.

Mahdollis-ehdollisesti käynnistetään vielä muitakin tutkimusporojekteja resursseista riippuen ja osin niistä riippumattakin.

 

Esko Karppanen