Rovasti Leo Huurinainen menehtyi lomamatkalla

Rovasti Leo Huurinainen. (Kuva/photo: Aristarkos Sirviö)

Keskelle Suomen suvea, juhannuspäivän juhlaan, tuli Napolista suruviesti rovasti Leo Huurinaisen kuolemasta.

 

Isä Leo oli lomamatkalla Italiassa ja menehtyi aamu-uinnillaan eilen 24.6.2017. Veteen vajoaminen havaittiin heti, mutta puolen tunnin elvytys ei tuottanut toivottua tulosta.

 

Isä Leo oli syntynyt toisena kaksospojista Huurinaisen opettajaperheeseen Kontiolahdella toukokuun kahdeksantena päivänä vuonna 1952. Myös toisesta kaksospojasta, Ilpo Eliaksesta, tuli pappi, ja veljekset olivat hyvin kiintyneitä toisiinsa. Molemmat päättivät pappisseminaarin vuonna 1975 ja heidät vihittiin seuraavana vuonna papeiksi. Isä Leon kirkollinen työura alkoi Tampereen seurakuntalehtorina samana vuonna.

 

Isä Leo ei ennättänyt pitkään nauttia eläkevuosistaan, sillä hän jätti Haminan kirkkoherran tehtävät elokuun ensimmäisenä päivänä 2014. Hän ennätti tehdä pitkän päivätyön Haminassa, sillä hän oli toiminut seurakunnan kirkkoherrana vuoden 1980 alusta saakka.

 

Isä Leon sydäntä lähellä olivat myös Puolustusvoimat ja asevelvollisuuttaan suorittamaan tulleiden nuorten miesten hengellinen elämä. Vuodesta 1983 hän toimi ortodoksisena sotilaspappina ja vuodesta 1995 johtavana ortodoksisena sotilaspappina.

 

Isä Leo muistetaan valoisana, ystävällisenä ja avuliaana pappina, jolle oli helppo avautua vaikeistakin asioista.

 

Anna, Herra, ikuinen rauha autuaalliseen kuolonuneen nukkuneelle palvelijallesi isä Leolle ja suo hänelle iankaikkinen muisto.

 

S&H