Nunna Elisabet edelleen kateissa – lauantain etsinnät eivät tuottaneet tulosta

Äiti Elisabet
(Kuva/Photo: Poliisi-Polis )

Heinävedellä jatkettiin lauantaina Lintulan luostarista tiistai-iltana 11.7. kadonneen äiti Elisabetin etsintöjä myöhään iltaan asti. Etsinnät ovat jatkuneet Lintulan lähialueilla jo neljä päivää tuloksetta. Itä-Suomen poliisilaitos ilmoitti sunnuntaina 16.7. aamulla, että etsinnöissä pidetään välipäivä.

Katoamisesta on kulunut neljä vuorokautta, ja on erittäin epätodennäköistä, että etsittävä enää olisi liikuntakykyinen, jos hän on ollut metsässä koko ajan.

Itä-Suomen poliisilaitokselta vahvistettiin, että viimeisin varma havainto äiti Elisabetistä on tehty tiistai-illalla 11.7. kello 20.20. Hänet oli nähty Lintulan luostarista noin viiden kilometrin päässä, Honkasalontiellä Purnunmäki – Löytömäki risteyksessä kävelemässä.

(Kuva/photo: Aristarkos Sirviö)

Lauantaina aamulla etsinnät alkoivat kello 11. Etsintöihin osallistui nelisenkymmentä Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa), Heinäveden alueen reserviläisten sekä metsästysseurojen aktiivia. Heidän lisäkseen etsinöissä oli mukana neljä poliisikoirapartiota ja pelastusyksikkö sekä vene miehistöineen Karvion vapaapalokunnasta.

Poliisi pitää edelleen todennäköisenä, että äiti Elisabet on luostarin ja Honkasalon välisellä alueella. Koska etsintäalue on erittäin peitteistä ja vaikeakulkuista maastoa, joudutaan etsintä tekemään ihmisketjulla hyvin lyhyillä välimatkoilla. Runsaan kasvillisuuden vuoksi etsintä on hidasta.

(Kuva/photo: Aristarkos Sirviö)

Maaston vaikeakulkuisuudesta kertoo se, että etsintäketju eteni maastossa neljässä tunnissa noin kilometrin matkan tien laitoja 15 metrin kaistalla. Etsinnöissä käytettiin myös lennokkikameraa.

Katoamisesta kuluneen ajan vuoksi poliisi on tehnyt päätöksen, että hätäetsintä on suoritettu loppuun. Poliisi tekee sunnuntain aikana päätöksen, kuinka ja missä muodossa etsintöjä tullaan jatkamaan.

Aiempina päivinä etsinnöissä on ollut mukana vapaaehtoisten ja poliisien lisäksi rajavartiosta helikopteri ja etsintävene sekä Etelä-Savon pelastuslaitoksen henkilökuntaa.

Etsinnöissä on käyty läpi kaikki alueen rakennukset, mutta poliisi pyytää alueen asukkaita ja mökkiläisiä tarkastamaan rakennuksiaan ja tarkkailemaan maastoa siellä liikkuessaan.

Alueelle on jaettu tiedotteita kadonneesta, koska etsintöjen aikana saatujen tietojen perusteella on erittäin epätodennäköistä, että äiti Elisabet olisi poistunut pidemmälle.

Etsintöjen aikana Hepomäentien varresta löytyi oheisen kuvan mukainen kynttilälyhty, jonka mahdollista liittymistä kadonnesseen pyritään selvittämään. Poliisi pyytää lyhdystä jotain tietäviä ottamaan yhteyttä hätäkeskukseen tai numeroon 0295 455 358.
(Kuva/photo: Poliisi-Polis )

Äiti Elisabet on 164 senttiä pitkä, hoikka ja kulkee etukumarassa. Päällään hänelle oli sininen popliinitakki ja päässä huivi. Äiti Elisabetilla ei ole muistisairautta, ja hän on ikäisekseen hyväkuntoinen. Hän on tottunut luonnossa liikkuja, ja luostarin lähialueet ovat hänelle tuttuja. Äiti Elisabet on kilvoitellut Lintulan Pyhän Kolminaisuuden luostarissa vuodesta 1964. Häntä kuvaillaan luontoihmiseksi ja ahkeraksi marjastajaksi.

(Kuva/photo: Aristarkos Sirviö)

Lintulan luostarissa rukoillaan jatkuvasti äiti Elisabetin löytymisen puolesta. Lintulan sisaristo pyytää kaikkien esirukouksia äiti Elisabetin löytymiseksi.

Aristarkos Sirviö

Karvion kanava

Juttua on päivitetty ja korjattu sunnuntaina klo 8.56 Itä-Suomen poliisin uuden tiedotteen pohjalta.