Karppanen: Kuppikuntalehti

(Kuva/photo: Aristarkos Sirviö)

Toimittaja: Nyt kun kuppikunnalla on tämä tiedotuslehti…

Kuppikunnan isäntä (toimittajan puheen keskeyttäen): Ei ole. Siinähän lukee selvästi tiedonpimityslehti.

 

Toimittaja: Niinpä näkyy olevan. Miten sitä tietoa parhaiten pimitetään?

 

Kuppikunnan isäntä: Pitämällä kuppimateriaali salaisuutena. Olemmehan osa tuhansia vuosia vanhaa, salaista kuppikuntaa. Kuppimateriaali olkoon siis salattu. Parhaiten se pysyy salassa, kun sitä lähestyy toisen, mutta saman kuppikunnan edustaja.

Toimittaja: Mutta eiväthän he tunne…

 

Kuppikunnan isäntä (kuten edellä): Ei heidän tulekaan tuntea. Se juuri on tarkoitus.  Tuntemattomuus. Niin saamme pidetyksi kuppikuntalaiset Suuressa Tietämättömyydessä.

 

Toimittaja: Nykyään kyllä painotetaan kaikessa läpinäkyvyyttä.

 

Kuppikunnan isäntä: Ei meidän vaatteemmekaan ole läpinäkyviä. Miksi muunkaan pitäisi? Olennaista on, että kuppikuntain yritysjohtajat tuovat julki, miten taloutta on tasapainotettu, kuinka merkittäviä saneerauksia on tehty, miten monesta konstruktiosta on luovuttu ja kuinka monta uutta vastaavasti otettu käyttöön.

Toimittaja: Entä henki?

 

Kuppikunnan isäntä: Ei sillä ole tässä merkitystä. Korea ulkokuori riittää.

 

Toimittaja:  Mutta syntymä ja kuolema? Jälkimmäisessä tahtoo aina mennä henki.

 

Kuppikunnan isäntä: Kenelläkään syntyneellä ei ole oikeutta tietää kenenkään syntymää. Eikä yksikään kuolevainen saa tietää toisen kuolemasta.

Toimittaja: Toisuskoisten kuppikuntalehdessä…

 

Kuppikunnan isäntä (jälleen keskeyttäen): Antaa pakanain paatua pakanuuteensa! Emme kai me heiltä neuvoa kysy. Sitä paitsi syntymä ja kuolema ovat liian intiimejä asioita. Syntymästä voi esimerkiksi päätellä, että joku on ollut joskus jossain jonkun kanssa sillai.

 

Esko Karppanen