Kirkolliskokous kiitti eläkkeelle siirtyvää metropoliitta Ambrosiusta

Metropoliitta Ambrosius kuuntelee arkkipiispa Leon onnittelupuhetta kirkolliskokouksen viimeisessä istunnossa.
(Kuva/photo: Aristarkos Sirviö)

Kirkolliskokouksen päätösistunnon lopussa tiistaina arkkipiispa Leo kiitti vuoden vaihteessa eläkkeelle jäävää Helsingin metropoliitta Ambrosiusta.

”Olet monella tavalla vaikuttanut myös kirkolliskokouksissa, ja yksi keskeinen vaikuttamisesi muoto on ollut istuntojen lopussa esityksen tekeminen seuraavan istunnon ajankohdasta. Sen me esimerkiksi muistamme monivuotisesta toiminnastasi täällä”.

Arkkipiispa muistutti yhteisestä työstä piispainkokouksissa, kirkolliskokouksissa, kirkollishallituksen kokouksissa ja muissa toimielimissä. Hän muistutti hymyillen, että useissa asioissa intressit ja ajatukset olivat myös eronneet.

Mutta arkkipiispan mielestä se oli usein ollut myös hyvä asia.

”Se on ollut rikkautta erilaisten näkemysten, ajatusten ja erilaisen elämänkokemuksen myötä”, muotoili Leo ja jatkoi: ”Työtä olemme tehneet Suomen autonomisen kirkon hyväksi, siunaukseksi ja kunniaksi”.

”Olet muun muassa ilmoittanut, että tahdot kirjoittaa. Varmaan haluat kirjoittaa täällä Suomessa, mutta myös siellä Unkarissa. Kirjoittaminen tietysti on aina sitä inspiroivampaa ja tuloksellisempaa, mitä inspiroivampi on paikka, jossa saa työtä tehdä. Ja inspiraatioon saattaa olla muitakin tekijöitä, joissa haluamme sinua auttaa.”

”Täällä kassissa on, ja sen uskallan sanoa, kaikkein kalleinta punaviiniä, mitä löysimme ja kaikkein kalleimmat sukelluslasit. Niissä on kaikenlaiset hienoudet, muun muassa huurteen poistaja ja mitä muuta niissä onkaan. Olemme ymmärtäneet, että siellä Unkarissa on myös joku järvi, ja Sofian rannassakin meri, jopa! Joten sukeltamismahdollisuudet ovat siellä että täällä. Mutta myös mahdollisuus sukeltaa elämässä uusiin mahdollisuuksiin”, päätti Leo puheensa nauraen.

 

Katso videotallenne. Kirkolliskokousedustajat laulaen onnittelevat metropoliitta Ambrosiusta.

(Kuvaus ja editointi: Aristarkos Sirviö)

 

 

Aristarkos Sirviö

Heinävesi