Joulukalenteri: Sunnuntai 3.12.

Irina Zatulovskajan maalaus sarjasta Pokrova-yhteisössä

Rukous on armon sielussa synnyttämä uusi pysyvä tahto, joka yhdistyy ja kiinnittyy Herramme tahtoon Pyhän Hengen suloisen ja salatun työn tuloksena. Herramme itse on rukoustemme ensimmäinen vastaanottaja, ja hän tuntee niistä suurta kiitosta ja korkeaa iloa. Hän lähettää myös rukouksemme edelleen ylös korkeuksiin ja kerää ne aarrekammioon, joka ei koskaan katoa.

Siellä rukouksemme säilyvät Jumalan ja hänen kaikkien pyhiensä edessä. Ne otetaan jatkuvasti vastaan ja ne auttavat meitä alati tarpeissamme. Ja kun vihdoin pääsemme autuuteemme, rukouksemme annetaan meille takaisin, jolloin ne muodostavat osan ilostamme ja Jumalalta saamastamme iankaikkisesta kunnioittavasta kiitoksesta. Suurta iloa ja riemua Herramme tuntee rukouksistamme, hän kaipaa niitä ja haluaa ne itselleen.

Armonsa avulla hän saattaa meidät joka suhteessa niin kaltaisikseen kuin syvin luontomme edellyttääkin. Tämä on hänen autuas tahtonsa, kun hän sanoo: ”Rukoile sisimmässäsi, vaikka se ei tuntuisikaan sinusta miltään. Se on sinulle hyödyksi, vaikka et tuntisi mitään, vaikka et näkisi yhtään mitään, vaikka sinusta tuntuisi kuin et tekisi yhtään mitään.

Vaikka tuntisit itsesi kuivaksi ja hedelmättömäksi, sairaaksi ja heikoksi, sinun rukouksesi on silti minulle mieluisa, vaikkakaan et itse koe siitä mielihyvää. Näin otan vastaan kaikki rukouksesi, jotka uskossa kannat eteeni.”

 

Katkelma Äiti Juliana Norwichlaisen teoksesta Jumalan rakkauden ilmestys. Suomentanut Paavo Rissanen.

Lue myös Elina Kahlan Zatulovskaja-haastattelu Simeonissa ja Hannassa (napsauta tekstä)