Joulukalenteri: Keskiviikko 6.12. Pyhän Nikolaos Ihmeidentekijän, Myrran piispan muisto Itsenäisyyspäivä

Pyhän Nikolaoksen elämäkertaikoni 1700-luvulta.
Pyhän Nikolaos Ihmeidentekijän tropari

 Uskon ohjeeksi, lempeyden esikuvaksi

ja itsekietäytymyksen opetajaksi asiain totuus osoitti sinut laumallesi.

Sen tähden olet sinä saavuttanut nöyryydessäsi ylhäisen aseman

ja köyhyydessäsi rikkauden.

Rukoile, oi isä esipaimen Nikolaos,

Kristusta Jumalaamme

pelastamaan meidän sielumme.

 

Rukous Suomen itsenäisyyspäivänä

Herra Jeesus Kristus, meidän Jumalamme. Sinun armosi on määrätön ja ihmisrakkautesi syvä kuin pohjaton meri. Sinun suuruutesi edessä me, ansiottomat palvelijasi, kumarrumme ja peläten ja vavisten nöyrästi kiitämme sinua, laupiasta Jumalaa, valtiollisesta vapaudesta, jonka olet lahjoittanut Suomen kansalle. Sinulle, valtiaalle Herralle ja Hyväntekijälle, me kunniaa kannamme ja ylistystä veisaamme.

Sinä, armon ja Laupeuden Jumala, kuule palvelijaisi rukoukset ja suo meidän kasvaa vilpittömässä rakkaudessa sinua ja lähimmäisiämme kohtaan ja armolahjojesi mukaan rakenna maatamme. Varjele pyhää kirkkoasi ja isänmaatamme kaikesta pahasta ja suo meidän kaikkien elää rauhassa ja keskinäisessä kunnioituksessa.

Suo meidän arvokkaasti, sinua kiittäen, käyttää maamme kehittämiseksi ja sinun kirkkosi rakentamiseksi kansallista vapautta, jonka olet armostasi meille lahjoittanut.

Ja suo meidän aina ylistää sinua, iankaikkista Isääsi ja kaikkein pyhinta Henkeäsi nyt ja aina ja iankaikkisesta iankaikkiseen.

Kunnia olkoon sinulle Jumala, meidän hyväntekijämme, kunnia sinulle.

Aamen.