Joulukalenteri: 18.12. maanantai

(Kuva/photo: mapleleaffarms.com )

Hariton Tuukkasen mainion Venäläisen keittokirjan olen saanut joululahjaksi, ja se on yksi mieluisimmista lukukeittokirjoistani ja se sisältää myös upeiden reseptien ohessa yksinkertaisempia ja helposti valmistettavia ruokia. Olen tähän poiminut Haritonin kummiäidin joulupäivän menyystä kinkun tai kalkkunan sijaan tarjotun täytetyn ankanrinnan.

Omenilla täytetty ankanrinta

Täyte:      

4 hapanta omenaa

2 dl ankkalientä

1 rkl etikkaa

2 rkl ankanrasvaa

3 rkl punaviiniä tai omenaviiniä

timjamia, suolaa, sokeria, pippureita

Erottele rinta ja koipilihat. Riko jäljelle jääneet luut pieniksi, ruskista niitä uunissa juuresten kera ja keitä niistä vahva liemi. Voit lisätä myös omenien kuoret liemeen makua lisäämään. Siivilöi liemi ja ota juurekset talteen. Pippuroi rintalihat ja sivele ne punaviinillä. Eduksi olisi liottaa niitä päivä tai pari miedossa punaviinissä tai omenaviinissä.

Haihduta etikka kuumassa kattilassa, lisää rasva ja paista siinä omenia hetken verran. Lisää ankkaliemi ja mausteet, keitä lientä vähemmäksi.

Rintalihojen täyttäminen

Paista rintalihat nopeasti paistinpannussa, ensin nahka- ja sitten sisäpuolelta. Mausta suolalla ja pippureilla, anna hieman jäähtyä.

Leikkaa jäähtyneet rintalihat pituussuuntaan ohuiksi viipaleiksi ja pane jokaisen väliin omenatäytettä. Asettele lihat uunipannuun.

Pane täytetyt rintalihat uuniin juuri ennen tarjolle vientiä. Uunin tulee olla kuuma ja lihoja on hyvä valella pariin otteeseen ankkaliemellä. Rintalihat saavat olla uunissa enintään 8 min. Jolloin ne jäävät hivenen punertaviksi.

 

 

Lue myös isä Markus Kinkin opetuspuhe jouluun valmistautumisesta!                                     https://simeonjahanna.com/2016/12/19/jouluun-valmistautumisesta/