Joulukalenteri: Maanantai 25.12 HERRAMME JEESUKSEN KRISTUKSEN SYNTYMÄ

(Kuva/photo: OCA )

Suuri ja sanomaton ihme on nyt tapahtunut: / Neitsyt synnyttää neitsyyttään menettämättä, ja Sana tulee lihaksi Isästä eroamatta. / Enkelit paimenten kanssa ylistystä veisaavat / ja mekin heidän kanssaan huudamme: / Kunnia olkoon Jumalalle korkeuksissa ja maassa rauha!

Suuren ehtoonjälkeisen palveluksen virrelmästikiira

Riemuitkoon taivas ja iloitkoon maa, sillä maan päälle on syntynyt Jumalan karitsa, / joka antaa maailmalle lunastuksen. / Isän helmassa oleva Sana syntyi siemenettömästi Neitseestä. / Tietäjät hämmästyivät nähdessään Betlehemissöä seimessä Hänet, / jota maailmankaikkeus ylistää.

Suuren ehtoonjälkeisen palveluksen katismatropari.

 

Lue myös Joensuun piispa Arsenin opetuspuhe! (Napsauta tekstiä)