Arkkipiispa Oscar Romero julistetaan pyhäksi

27/07/2018

uutinen

Vatikaani on ilmoittanut, että San Salvadorin arkkipiispa Oscar Romero julistetaan pyhäksi Roomassa sunnuntaina 14. lokakuuta piispainsynodissa. Arkkipiispa Romero surmattiin ampumalla kesken iltamessun 24.3.1980 neljän aseistautuneen miehen hyökättyä kesken messun kirkkoon.

Murhat, maastakarkoitukset, pidätykset ja väkivaltaisuudet ovat jo pitkään leimanneet sitä vaikeata tilannetta, jossa Keski-Amerikan pienin kirkko on elänyt. Ristiriidat katolisen kirkon ja sotilashallituksen välillä peräytyvät vuoteen 1974, jolloin silloinen presidentti Molina maansa poliittista tilannetta kuvaavassa katsauksessa luokitteli kirkon yhteiskunnallisen aktivismin myötä ryhmään, joka ”tuki demokratian asemasta kommunismia”.

Tilanne kärjistyi vuonna 1976, jolloin maan hallitus joutui luopumaan maareformin toteutuksesta ”suurpääomistajien ja teollisuuspiirien” vastustuksen takia. Kirkko ilmaisi tuolloin pysyvänsä ihmisoikeuksien ja köyhien puolustamisen linjallaan. Tästä on ollut seurauksena vaino, jolta kirkolle uskolliset maallikotkaan eivät ole säästyneet.

KATT/S&H

 

Lue Simeonin ja Hannan julkaisema artikkeli arkkipiispa Romerosta:

https://simeonjahanna.com/2015/07/02/oscar-romero-toi-kirkkoon-uuden-helluntain/

, ,

Tilaa

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Kommentointi on suljettu.

%d bloggaajaa tykkää tästä: