Syksyn kirjasato ei kuivuudesta kärsi …

Hellevi on hyvin innokas lukija, kuten Simeonin ja Hannan seuraajat ovat huomanneet. Mielellään hän myös esittelee kirjoja – varsinkin sellaisia, jotka ovat tuottaneet suurta iloa hänelle, olleet lumoavia lukukokemuksia.

Tämän syksyn ennakolta kiinnostavien kirjojen määrä on huima. Hellevi on kustantajien esitteistä valikoinut joukon kirjoja luettavakseen ja esiteltäväkseen. Ihastuksensa Risto Nordellin Riston Valintaan hän on jo ennättänyt saattaa lukijoiden pohdittavaksi – aivan pian ilmestyy hänen arvionsa Hannu Mäkelän kauniista ja surullisesta kirjasta Valo – ja tällä hetkellä hänen luettavanaan on ”oman Karppasemme” esseekokoelma Jumalten unet, joka sisältää viisi esseetä Eino Leinosta.

Luettavien kirjojen kasassa on lisäksi monta muuta merkittävää teosta kuten esimerkiksi Annina Holmbergin ja Eeva Litmasen kirjoittama Yksi talvi kaksi kesää: kirja Anninan äidin ja Eevan ystävän Ritva Holmbergin sairastumisesta, sairastamisesta ja kuolemasta.

Ja uusia kirjoja ilmestyy jatkuvasti…

S&H