Karppanen: Pyhä anodi

(Kuva/photo: player.hu )

Suuri ja pyhä anodi on yksimielisesti päättänyt, että palataan opillisesti aiempaan kantaan: Maa on kyllä pyöreä muttei suinkaan pallo.

 

Maako pallo? Johan se olisi käsitteellinen mahdottomuus. Toiset ihmisethän putoaisivat avaruuteen, ne jotka ovat pallon alapuolella.

 

Eikä Maa toki liiku puhumattakaan, että pyörisi myös akselinsa ympäri, kun akselia ei pannukakulla voi olla.

 

Ei Maa kierrä aurinkoa, vaan aurinko sitä; näkeehän sen pikku lapsikin. Näin kristi-isät ennenkin ovat opettaneet, ja niin opetamme tästä lähin taas mekin.

 

Vastaavasti aivan kuten emme syö verta emmekä jänistä, koska pyhässä laissa se kielletään, emme hyväksy myöskään samansukupuolisia liittoja; nekin kielletään pyhässä sanassa. Se on tosin noin tuhansia vuosia vanhaa opetusta. Mutta mitä siitä. Tunnustammehan mielenvikaisuudenkin riivaajien aiheuttamaksi, vaikka jotkut ymmärtämättömät mielitautilääkärit nykyään toista todistelevat.

 

Kautta aikain on ajettu pahan hengen riivaamista ihmisistä riivaajat ulos. Niin me rupeamme taas tekemään vastakin. Kirottu se, joka muuta väittää ja muihin parantajiin ja parannuskeinoihin uskoo. Samaa saastaisen hengen työtä se on kehitysvammaisuuskin. Ei muuta kuin riivaajahenget ulos, niin vammat häipyvät.

 

Hapettumisen sijasta olemme pyhien isien ja esi-isien lailla valinneet pelkistämisen. Niin muodoin emme ole enää suuri ja pyhä anodi vaan Vieläkin Suurempi ja Entistäkin Pyhempi Katodi.

 

Esko Karppanen