Karppanen: Lisää miljonäärejä!

Automaatit tuovat selvää säästöä kirkon palveleuihin.
(Kuva/photo: vladtv.com )

Henkilö: Taas pitäs säästää.

 

Toinen henkilö: Missä?

 

Henkilö: Meidän Kuppikunnassa.

 

Kolmas henkilö: Tuolla syrjäseudulla oli kuulemma ruvettu jo säästämään sillä tavalla, että kanttorit on pantu pellolle.

 

Toinen henkilö: Kokonaanko?

 

Kolmas henkilö: En tiedä, vaan papit yksinään toimittaa palveluksia.

 

Henkilö: Entäpä kuoro?

 

Kolmas henkilö: Kuorolaiset on pantu pellolle jo paljon tätä ennen.

 

Toinen henkilö: No, on erikoista.

 

Henkilö: Miten niin? Mekin ruvetaan tekemään heti samalla lailla.  Ja pannaan pellolle  myös papit!

 

Toinen henkilö: Kuinkas sitten kirkonmenot?

 

Henkilö: Hyvin ne onnistuu. Semmosena hiljasuuden retriittinä. Kynttilöitähän osaa itse kukin sytytellä. Rakennetaan sellanen kynttiläautomaatti, joka antaa kynttilän vasta kun on pudottanut rahan aukkoon. Täytyy muistaa nostaa, siis öhöm, tarkistaa kynttilänhintoja. Suitsukkeenkin voi panna itse käryämään, kunhan on ensin ostanut sen automaatista. Ei kait siitä palvelus parane. Kirkonkellot soitetaan luonnollisesti nauhalta, pappia, anteeksi, nappia painamalla. Ja jokaisesta napin painalluksesta kilahtaa melkoiset rahat Kuppikunnallemme. Hehhehee. Nauhalta tulevat tietenkin myös palvelukset, kait niitä joku voi muutaman tallentaa, ellei ennestään ole. Mutta nauha ei ala pyöriä, ennen kuin maksu on suoritettu. Kätevää ja taloudellista!

 

Kolmas henkilö: Todellakin. Tästä ei enää talkoohenki parane.

 

Toinen henkilö: Vaan mitenkäs häät ja hautaukset, jos ei pappia oo?

 

Henkilö: Helppo nakki. Hääpari tulee kirkkoon, ja avioliiton sakramentti toimitetaan kuvanauhalta. Sulhanen painaa nappia. Se onkin kallis painallus!  Samassa itsepalveluhanasysteemissä, mistä saa Kristuksen veri -viinin, tulee toisesta hanasta vihkiviinikin, ymmärrettävästi melkosesta lisämaksusta. Ja luonnollisesti sulhanen ja morsian asettavat itse muoviseppeleet päähänsä. Lainaaminen ei ole ihan halpaa lystiä mutta meille tuottoisaa…  Netissä sitten täyttävät avioonastumislomakkeen – kunhan vain muistavat avioitumismaksun. Klik! Siinä se.

 

Hautaaminen puolestaan tapahtuu niin, että yhdistämme siihen eutanasian. Maksettuaan ennakkoon hautajaissumman tuleva vainaja – esimerkiksi jostain yksityisestä hoivakodista – saapuu kirkkoon, jossa arkku odottaa avoinna. Hän käy siihen lepäämään. Arkussa on pahvipullossa nopeasti tappava  ja aika hintava myrkkyannos, jonka hän kulauttaa. Sitten hän viimeisillä voimillaan painaa nappia (ja samalla Kuppikuntamme tilille rahaa), arkun kansi sulkeutuu ja arkku alkaa siirtyä liukuhihnaa pitkin kohti krematoriota, joka rakennetaan jokaisen kirkon viereen. Tai vaihtoehtoisesti sinne yksityisen, voittoa tuottavan hoitokodin yhteyteen.

 

Toinen henkilö: Vaan kukas käy aukasemassa kirkon oven näille hää- ja hautajaishenkilöille?

Henkilö: Ilmeisesti emme voi täysin luopua isännöitsijästä. Hän siis avaa ja sulkee kirkon. Ja ojentaa tuhkan paperipussissa vainajan mahdollisille omaisille. Isännöitsijällähän on siihen aikaa, kun enää ei tarvitse seistä haara-asennossa alttarihuoneessa. –  Näin me saadaan huippusäästöt ja vielä lisäliksaakin Kuppikunnalle.

 

Henkilö ja Kolmas henkilö (yhdessä): Näin me tuotamme paljon uusia miljonäärejä!

 

 

Esko Karppanen