Pieni pyhiinvaellus Pietariin

(Kuva/photo: Hellvi Matihalti)

Minulla oli ilo viettää muutama helmikuinen päivä Pietarissa kirjailijantyöni puitteissa, mutta yhdistin matkaani myös käynnin minulle rakkaan pyhän, autuaan Ksenia Pietarilaisen luona Smolenskin hautausmaalla.

(Kuva/photo: Hellvi Matihalti)

Smolenskin hautausmaa ja autuaan Ksenia Pietarilaisen rukoushuone on tuttu monille suomalaisille ortodokseille. Hautausmaan portin lähellä on pieni Ksenia Pietarilaisen museo, jossa on runsaasti taiteilija Aleksandr Prostevin maalauksia autuaan Ksenian elämänvaiheista.

(Kuva/photo: Hellvi Matihalti)

Tutustuin myös kyseiseen museoon, ja poimin sieltä sarjan kuvia, jotka erityisesti koskettivat minua. Maalauksille löytää kirjallisen taustan mainiosti Nunna Ksenian suomentamasta ja toimittamasta teoksesta Pyhä auttaja – Autuas Ksenia.

(Kuva/photo: Hellvi Matihalti)

 

(Kuva/photo: Hellvi Matihalti)
(Kuva/photo: Hellvi Matihalti)
(Kuva/photo: Hellvi Matihalti)
(Kuva/photo: Hellvi Matihalti)
(Kuva/photo: Hellvi Matihalti)

 

Teksti ja kuvat: Hellevi Matihalti