Kolme ortodoksia jatkaa kansanedustajina

Kuva vuodelta 2007 Eduskunnassa. Vasemmalta Hannu Hoskonen, Tarja Filatov ja Maria Guzenina.
(Kuva/photo: Aristarkos Sirviö)

Eduskuntavaaleissa valittiin edelleen kolme Suomen ortodoksisen kirkon jäsentä uuteen eduskuntaan:

Hämeen vaalipiiristä valittiin Tarja Filatov (SDP), Uudenmaan vaalipiiristä Maria Guzenina (SDP) ja Savo-Karjalan vaalipiiristä Hannu Hoskonen (KESK).

Kaikki kolme valittua olivat jo edellisellä vaalikaudella kansaedustajia.

Kansanedustaja Tarja Filatov.
(Kuva/photo: Aristarkos Sirviö)

Toimittaja-tiedottaja Tarja Filatov on syntynyt 1963 Hämeenlinnassa, jossa asuu edelleen. Hänen perheeseensä kuuluvat toimittajamies ja aikuinen oikeustiedettä opiskeleva tytär. Koulutukseltaan Filatov on yhteiskuntatieteiden ylioppilas.  Ensimmäisen kerran hänet valittiin kansanedustajaksi vuonna 1995, Hän on pisimpään työministerinä toiminut suomalainen ja kuudenneksi pitkäaikaisin naisministeri 2611 ministeripäivällään (työministeri Lipposen, Jäätteenmäen ja Vanhasen hallituksissa).

Kansanedustaja Maria Guzenina.
(Kuva/photo: Aristarkos Sirviö)

Toimittaja-juontaja Maria Guzenina on syntynyt 1969 Helsingissä ja asuu nykyisin Espoossa. Perheeseen kuuluvat avomies ja aikuinen poika. Koulutukseltaan Guzenina on ylioppilas. Kansanedustajana hän on  toiminut vuodesta 2007 ja oli peruspalveluministerinä Kataisen hallituksessa 2011-24.5.2013.

Hän oli Pietarin katulapsia tukevan Filoksenia ry:n puheenjohtajana vuosina 2008-2010.

Kansanedustaja Hannu Hoskonen.
(Kuva/photo: Aristarkos Sirviö)

Metsätalousinsinööri Hannu Hoskonen on syntynyt 1957 Ilomansissa, jossa asuu edelleen. Hoskonen on naimissa ja hänellä on kaksi lasta. Hoskonen on valmistunut metsätalousinsinööriksi Joensuun metsä- ja puutalousopistosta. Hän on toiminut kansanedustajana vuosina 2003-2011 ja uudestaan vuodesta 2015.  Hoskonen on ollut useita kausia valtuutettuna Ilomantsin ortodoksisen seurakunnan valtuustossa sekä Suomen ortodoksisen kirkon kirkolliskokouksen jäsenenä vuosina 2013-2015.

 

Aristarkos Sirviö

 

Kansanedustajat kuvattu Eduskunnassa vuonna 2007 haastatteluja varten.