Karppanen: Hietalan rouva sairastuu

(Kuva/photo: Bankkita.com )

 

”Onko se vaarallista?” kysyi Jokelan rouva ja ryyppäsi kahvia.

 

”On tämä. Tähän saattaa vaikka kuolla”, vastasi Hietalan rouva ja räjähti nauramaan kuivatessaan lasia, niin että pyyheliina heilui.

”Mitä sinä naurat vakavalla asialla?” nuhteli Jokelan rouva.

 

”Voi johtua näistä”, totesi Hietalaska ja nykäisi essin taskusta lääkepurkin.

 

”Mitä ne on?” ihmetteli Jokelan rouva.

 

”Ilopillereitä vissiin, kun välillä naurattaa ja välillä laulattaa. Vaan sen minä sanon, jotta jos henkeni heitän, niin aion kyllä kummitella”, lupasi Hietalan rouva.

 

”Elä sinä leikittele tuollaisella”, sanoi Jokelan rouva ja siirsi tyhjän kupin syrjään.

”Joo joo, usko pois. Ensin kummittelen tässä kahvilassa: Kilisytän kuppeja ja laseja pöyvillä ja kaapissa. Läikyttelen juomia, vaikka asiakas ei etes niihin koske ja muuta semmosta”, kuvaili kahvilan emäntä.

 

Juuri kun Jokelan rouva oli vetämässä suutaan hymyyn, Hietalan rouva täräytti:  ”Ja kirkossa kummittelen kans.”

 

”Oo hupsimata”, torui Jokelan rouva jo melkein vihaisella äänellä ja nosti käden pystyyn nyrkissä niin kuin pikku lapselle.

”No ihan varmasti. Kattoa jytisytän niin, ettei saarnasta saa selevää. Ja jos sattuu vierailemmaan se pappi, joka kerran luuli mua mieheksi, niin just kun se on työntämässä ehtoollislusikkaa mun suuhun, niin katoan”, suunnitteli Hietalaska hilpeänä.

”Miten niin katoat?” tiukkasi Jokelan rouva.

 

”No, kun minä oon haamu, astraaliruumissa! Etkö sinä nyt ymmärrä. Minä häivyn siitä kerralla helevettiin ja pappi jääpi hölömistynneenä lusikka käessä ihmettelemmään, kun kettää ei ookaan ja seuraava ihminen on vasta metrin päässä”, jementeerasi Hietalan rouva.

 

”Voe hyvä isä, nuo pillerit ei sovi sinulle”, siunaili Jokelan rouva.

”Elä höpäjä. En oo elläessäni ollu näin hyvällä tuulella. Mikä tässä on sairastaessa!” huikkasi Hietalan rouva ja rupesi tekemään voileipiä vitriiniin.

 

Esko Karppanen