Hellevi Matihalti siunattiin haudan lepoon

(Kuva/photo: Olli-Matti Matihalti)

Kirjailija ja toimittaja Hellevi Salminen Matihaltin hautaansiunaaminen toimitettiin aamulla 2.4. Kirkkonummella Pokrovan yhteisön Jumalansynnyttäjän suojeluksen kirkossa. Palveluksen toimitti isä Heikki Huttunen Helsingin ortodoksisesta seurakunnasta. Isä Heikki oli Hellevin rippi-isä.

Hellevi oli esittänyt toiveen, että hänet haudataan ortodoksisen perinteen mukaisesti. Viimeiset viikkonsa hän vietti Helsingissä Terhokodissa. Hellevi mainitsi kiitollisuudella kirjeissään ja puhelinkeskusteluissa Terhokodin henkilökunnan ammattitaidon ja erityisen huomaavaisuuden.

Terhokodin henkilökunnan avustuksella omaiset pesivät ja pukivat vainajan. Hänet kuljetettiin Pokrovan yhteisön kirkkoon odottamaan hautauspalvelusta, kuten Hellevi oli isä Haritonin kanssa sopinut.

Kuoleman jälkeisenä kolmantena päivänä toimitettiin hautauspalvelus.  Viranomaismääräyksistä johtuen vain lähimmät omaiset saattoivat olla läsnä. Palveluksen jälkeen vainaja siirrettiin autoon, joka lähti kohti Heinävettä.

Hellevi oli sopinut luostarin igumenin, arkkimandritta Sergein kanssa hautauksesta.

Illalla Hellevin arkku sijoitettiin luostarin  hautausmaan tsasounaan odottamaan hautaan laskua, joka toimitetaan Uuden Valamon luostarin hautausmaalla tänään 3.4.2020.

 

Iankaikkinen muisto.

 

Aristarkos Sirviö