Kristuksen ylösnousemusjuhlan iloa

(Kuva/photo: Aristarkos Sirviö)

Olemme kirkon perinnettä noudattaen eläneet suuren paaston hengellisesti kasvattavat päivät omia tekojamme tutkiskellen ja parannusta tehden ja nyt edessämme on pitkään odotettu juhlien juhla ja riemujen riemu – Herran pääsiäinen. Vapahtajamme ylösnousemusjuhlana saamme riemuita, sillä ”Nyt on kaikki täynnä valoa: taivas ja maa ja alimmainen tuonela.” (pääsiäiskanonin 3. veisun tropari). Kirkkoveisun mukaan saamme elää koko pääsiäiskauden ylösnousemusjuhlan kirkkaassa valossa, sillä Kristuksen valkeus valaisee koko luomakunnan alimpaan tuonelaan saakka.

Pimeys, epäusko, hengellinen halvaantuminen, synnin vallassa eläminen ja hengellinen sokeus voitetaan Herramme Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksesta kasvavan uskon valolla. ”Kaikki, mikä on syntyisin Jumalasta, voittaa maailman. Ja tämä on se voitto, tämä on maailman voittanut: meidän uskomme. Kuka sitten voittaa maailman, ellei se, joka uskoo, että Jeesus on Jumalan Poika?” (1.Joh. 5:4-5) Ja meidän jokaisen on kysyttävä itseltämme, uskommeko ylösnousseeseen Vapahtajaan – Jumalan Poikaan?

Kuuliaisuuteen Jumalaa kohtaan liittyy aina Hänen tekojensa ilmi saattaminen, johon puolestaan sisältyy lupaus, että Hän tekee jokaisen eläväksi Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa. Ja tämän lupauksen vakuutena ovat pääsiäistervehdyksen sanat: Kristus nousi kuolleista – Totisesti nousi!

 

                      Valoisaa Kristuksen ylösnousemusjuhlaa toivottaen ja siunaten
                      Kuopion ja Karjalan metropoliitta

Arseni