Karppanen: Kynsirakennusmestareita

(Kuva/photo: pinterest.com)

”Eihän se ihminen oo historiasa aikana osanna aina ajatella terveyttään. Ennen kun kotikasvatus kiellettiin, talossa kun talossa oli tupakkipelto. Isovanhempani siitä puhelivat”, muisteli Hietalan rouva.

”Onhan siitä kuvauksia kaunokirjallisuudessammekin, jopa pappiloista”, huomautti Kustaava ja lisäsi:

 

”Mutta mikä se on tämä kehonmuuntelun tarve? Onhan toki järkeenkäypää, että plastiikkakirurgialla pyritään parantamaan esimerkiksi onnettomuuessa tulleita ihovaurioita ja arpia. Mutta mitä järkeä on teettää vasiten arpia jollain tatuoijalla? Siis ihan arvelta näyttäviä arpia, ei piirroskuvia.”

 

”Entäs tämä myrkkyjen ruiskuttaminen ihon alle lihakseen, jotta se pullottas ja näyttäs turvonneelta? Ei se kuvien perusteella näytä tekevän huulia kauniimmaksi”, hoksasi Hietalaska ja pienen tauon jälkeen tokaisi:

”Saahan sitä turvonneita huulia ja arpia naamaasa vaikka hyppäämällä katolta asvalttiin.”

”Mutta ne arvet ei oo yhtä arvokkaita. Ei voi kerskua kaverille, että niin ja niin paljon maksoi, vaan kyllä kannatti”, pisti Kustaava.

”Niin, ja nämä kynsien rakentajat!” huudahti Hietalan rouva: ”Jossain UV-uunissa poltettaan kuulemma akryylikynsi oman kynnen päälle.”

 

”Semmonen lehmänkynsi ois aika veikeä, ainakin takajaloissa. Kuulus ehkä elegantimpi kopse kadulta. Kun joskus katselee nuoria naisia, jotka lähtevät piikkareissa kanta-astuntakävelylle, kuuluu kadulta skraap skraap, kun piikkikorko raappaa asvalttia”, nauroi Kustaava.

 

”Joo, piikkareissa on viisainta harjottaa kärkiastuntaa”, huomautti Hietalan rouva ja pehmensi:

 

”En minä toki piikkareita vastusta. Niillä pittää vain osata kävellä, niin kun tuolla Etelä-Euroopassa.”

 

”Pitihän ne Suomessakin naiset ennen piikkikorkoja. Ja osasivat kävellä. Maalaisemännätkin pankki- ja muille asioille kyläkeskukseen mennessään panivat piikkarit jalkaansa, käsineet käteensä ja hatun päähänsä”, muisti Kustaava.

 

Esko Karppanen