Karppanen: Keskinäisessä kunnioituksessa

(Kuva/photo: pinterest.com)

Hietalan ukko puhdisti puolukoita. Rouva viipaloi lanttuja.

Olivat aikeissa valmistaa syksyn ensimmäisen lanttulaatikon. Siinä on sitten ohikulkevilla matkalaisilla aihetta ihmetellä, että aikaisinpa Hietalan kahvila aloittaa joulunvieton. Sitten on oiva tilaisuus lohkaista, että meillä on vasta syyssesonki ja siihen kuuluu niin lanttu- kuin kaalilaatikko uusista puolukoista keitetyn hillon kera.

Korona ei ollut syönyt kaikkia asiakkaita. Ilo oli heille kertoa, että kaikki tarjolla oleva on omasta puutarhasta. Ja kalat oman rannan vesistä.

”On niillä piispoilla riitaisat välit, jos mediaan on luottaminen”, totesi Hietalan rouva rakkauden hengessä. ”Siksikö ne lie sinne Konstankaupunkiin taas kutsuttu.”

”Niinhän ne lehdetkin arvelevat”, myönteli ukko keskinäisessä kunnoituksessa.

”Saattaa siinä olla jotain muutakin taustalla. Jotain mitä salailevat. Antavat toimittajille syötiksi tuon, jota kaikki muutenkin epäilevät”, jatkoi rouva  ja kaatoi lanttuviipaleiden päälle  vettä ja nosti kattilan hellalle.

Illemmalla uutisten lukemisen jälkeen.

”Löytyihän sitä piispoilta yhteisymmärrystä, kun pääsivät Uudessa Roomassa veljeä kivittämään”, huomautti Hietalan rouva.

”Kelkkako on kääntynyt?” kysyi Hietalan ukko.

”Joo, jo ennen ensilumia. Vaikeahan se onkin ajella kahdella kelkalla yksinään ja yhtä aikaa”, vastasi rouva keskinäisen kunnioituksen hengessä.

Esko Karppanen